3 Tuti tipp defekt ellen

3 Tuti tipp defekt ellen

1. Defektvédő szalag

Kevesen ismerik annak ellenére, hogy egy jól működő termékről van szó. Ezt a plusz szalagot egyszerűen behelyezzük a külső és belső gumi közé és kész. Nagy előnye hogy könnyű így nem növeljük felesleges súlyokkal a kerékpárunkat, illetve sokáig felhasználható. Nem kopik, így ha netán új kereket vagy bringát veszünk, akkor sem kell eldobnunk hanem egyszerűen áthelyezzük és kész, ugyan úgy használhatjuk tovább.

2. Folyadékkal töltött belső

A hagyományos belsők mellett ma már kapni, speciális folyadékkal ellátott típusokat is melyeknek szerepük, hogy egy esetleges lyuk esetén a kiáramló levegőnek köszönhetően a kifelé áramló sűrű szemcsés anyag eltömíti a rést. Sajnos előfordulhat, mire teljesen eltömíti a belsőn lévő sérülést, némi levegőveszteséggel kell tovább hajtanunk, viszont ez még mindig jobb, mint ha teljesen leeresztene a kerekünk. Magát a defektgátló folyadékot külön is meg tudjuk vásárolni viszont ebben az esetben, nekünk kell feltöltenünk a belsőt /ami egyébként nem egy nagy ördöngösség/ de általában gazdaságosabb ez a megoldás.

3. Defektvédett külső

Ma már szinte minden gyártónak van defektvédelemmel ellátott külső gumija, ami nem más mint a futófelület és a belső szerkezet közé elhelyezett gumi szalag. Ez a plusz gumiszalag segíti megakadályozni, hogy a kisebb tüskék elérjék a belső gumit. Előnye, hogy semmilyen plusz műveletet nem kell vele végeznünk, megvesszük, felrakjuk és kész.