Elektromos kerékpár pályázat

Elektromos kerékpár pályázat

ÁLLAMI TÁMOGATÁS PEDELEC KERÉKPÁROKRA

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium pályázatot ír ki elektromos kerékpár vásárlásra amelynek köszönhetően állami támogatással lehet ebike-ot vásárolni. Végre nem csak az autók vásárlását támogatja az állam, hanem az idei év őszétől a pedelec kerékpárt vásárló magánszemélyek is állami támogatáshoz juthatnak.
De hogy mi is az a pedelec kerékpár egy korábbi cikkünkből még többet megtudhat.
/ http://viktormotor.hu/blog/33_Mi-f%C3%A1n-terem-a-pedelec-.html /

A támogatást csak olyan kerékpárokra lehet igényelni melyek megfelelnek a pedelec szabványnak vagyis, csak akkor lép életbe a rásegítés ha tekerjük a bringánkat és ez az extra energia is maximum 25km/h sebességig működik A legfontosabb információkat az állam 2020. szeptember 22-én jelentette be ami egyébként az autómentes világnap.

Különböző összegű támogatás igényelhető a pedálszenzoros és a nyomatékszenzoros kerékpárokra.A pedálszenzoros bringákra melyeknek főbb lényege, hogy a rásegítés a pedálfordulatszám hatására kezd el működésbe lépni maximum 90.000 Ft-os állam támogatás igényelhető. A pedálszenzoros kerékpárok esetében ahol a rásegítés a pedál tengelyére kifejtett nyomás alapján szabályozza rásegítést a támogatás összege maximum 150.000 Ft lehet.

De, hogy miért is jó választás egy kerékpár? Nincs káros anyag kibocsátás, nem kell  biztosítást fizetni, könnyen és gyorsan eljuthatunk vele A-ból B pontban, nem kell hozzá jogosítvány, egészséges, és még sorolhatnánk, ráadásul a támogatásnak köszönhetően most kedvezményes áron is hozzá lehet jutni. Elsősorban a munkába járást kívánják támogatni így a pályázat benyújtásához szükséges a munkaviszonyt igazoló dokumentum benyújtása is. A kerékpárok vételárának felső határa 900.000 Ft és a támogatás maximum a jármű árának felét érheti el. Jelen helyzetre való tekintettel a pályázatokat kizárólag elektronikus úton lehet majd benyújtani.
Ezeket a kerékpárokat csak hazai jelenléttel bíró, regisztrált cégeknél lehet megvásárolni és a kiírásban szereplő 1 milliárd Ft-os összeg a támogatás mértékét figyelembe véve nagyjából 6-7.000 db kerékpárra lesz majd elég.
A jó hír viszont az hogy nem egyszeri esetről van szó, jelentetti ki Kaderják Péter az Innovációs és Technologiai Minisztérium felelős államtitkára.