Kerékpáros táska - Milyet érdemes választani

Kerékpáros táska - Milyet érdemes választani

     A megfelelő kerékpáros táska kiválasztásánál sok mindent figyelembe kell vennünk. Elsődlegesen szempont a táska űrtartalma, hiszen attól függően kell választanunk, hogy mennyi csomagot szeretnénk magunkkal vinni. Aki egy pót belsőt és egy gumi leszedő szerszámot hord magával elegendő egy kis mérető táska is azzal szemben, mint aki italt, szendvicset, vagy más nagyobb felszerelést hord magával. Azt is meg kell vizsgálnunk, hogy a kerékpárunk milyen táskákkal kompatibilis. Például egy hajlított női vázú kerékpárra nem tudunk váztáskát tenni, ahogy egy csomagtartó nélküli kerékpárra sem tudunk nagy csomagtartó táskát felrögzíteni.

Kormánytáska
Esztétikailag nem a legszebb, viszont egyik előnye, hogy végig előttünk van, így azoknak ideális választás akik gyakrabban nyúlnap a táska tartalmához. A legtöbb ma már vízálló anyagból készül, sőt van amelyiknek a tetején külön térképtartó található, megkönnyítve ezáltal is az utazásunkat ismeretlen terepen. A fix rögzítésűek mellet találkozhatunk konzolos kivitelekkel is így akár egy mozdulattal letudjuk venni a táskánkat és tudjuk magunkkal vinni.

                   

Nyeregtáska
Felhelyezve szintet teljesen észrevehetetlen a kerékpáron, hiszen majdhogynem egybe olvad a kerékpár nyergével. Legtöbbször tépőzárral van rögzítve, de már itt is találkozhatunk egyszerűen bepattintható kivitekkel. Űrtartalmát tekintve általában kis méretűek így csak egy két apróság tárolására alkalmas, viszont aki nagyobb méreteben szeretne ilyet annak sem kell aggódni, hisz már kapni egész nagy kivitelben is. A legújabb modellek már világító szálakkal is el vannak látva így akár hátsó világításként is tudnak funkcionálni.

Váztáska
Ez a típus is leginkább 1-2 apróság tárolására alkalmas. A váz különböző részein lehet elhelyezni. Lehet a felső vázcsőről függesztve, vagy akár tetején rögzítve, van amelyiket a felső- és nyeregvázcső találkozásánál kell rögzíteni és még sorolhatnánk. Űrtartalmát tekintve itt is különböző méretek közül válogathatunk. Előnye, hogy szinte mindegyik típus kéznél van így akár menet közben is hozzáférhetünk bármihez, sőt van amelyiken a felső részén /középső kép/ telefontartó van elhelyezve így végig szemmel tudjuk tartani, hogy kaptunk e üzenetet vagy esetleg van e bejövő hívásunk.

Csomagtartó táska
Ez a típus leginkább hosszabb túrákra ajánlott a méretéből kifolyólag. 3 Típusban tudjuk megkülönböztetni őket. 1 részesek melyek vagy csak a csomagtartón vagy valamelyik oldalon helyezkednek el, 2 részesek melyek a csomagtartó 2 oldalán, illetve a 3 részesek melyek a csomagtartó 2 oldalán és tetején is helyet foglalnak. Legtöbb ma már vízálló anyagból készül viszont amelyik nem ahhoz általában kapni gyárilag egy plussz vízálló takaró zsákot amely megóvja a nedvességtől. Nem ritka, hogy akár 70 L-es űrtartalommal rendelkezzenek ezek a típusok így biztosítva, hogy elegendő felszerelést tudjunk magunkkal vinni akár egy több napos túrára is.